Jadłospis

Poniedziałek 22.04

  • śniadanie: chleb IG, wek pszenny, masło, wędlina z indyka, sałata zielona, rzodkiewka, ogórek zielony, kawa zbożowa z mlekiem (alergeny:1,7,*)
  • herbata malinowa
  • obiad: zupa żurek na wywarze wieprzowym z ziemniakami , jajkiem i kiełbasą, pankejki  z sałatką owocową ( banan, gruszka, jabłko, kiwi, winogron, miód), kompot ( 1,3,7,9*)
  • podwieczorek: chleb wiejski, pomidor, szczypiorek, herbata (1,7,*)

Wtorek 23.04

  • śniadanie: bułka żytnia, bułka kajzerka, masło, parówki wieprzowe (zawart. mięsa pow. 90% bez dodatku MOM) , keczup, ogórek kiszony, papryka, bawarka ( 1,7,*)
  • sok wieloowocowy
  • obiad: rosół na wywarze drobiowo-wołowym z makaronem, filet z kurczaka, ziemniakami, mizeria  z koperkiem, kompot (alergeny: 1,7,9,*)
  • podwieczorek: actimell, krążki ryżowo-kukurydziane, pomarańcz  (alergeny:7*)

Środa 24.04

  • śniadanie: chleb wieloziarnisty, wek pszenny, masło, serek ze szczypiorkiem, szynka krucha, pomidor, kiełki rzodkiewki, kawa zbożowa z mlekiem, marchewka, jabłko (alergeny:1,7,10*)
  • napój agrestowo-truskawkowy
  • obiad: zupa krupnik na wywrze wieprzowym, spaghetti, kompot, kalarepa (alergeny: 1,7,9,*)
  • podwieczorek: ciasto maślankowe (wypiek własny), gruszka, herbata z cytryną (alergeny:1,7,*)

Czwartek 25.04

  • śniadanie: zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, chleb szczypiorkowo-cebulowy, chleb wiejski, masło, wędlina drobiowa, ogórek zielony, rzodkiew biała, herbata (alergeny:1,7,*)
  • napój miodowo-cytrynowy
  • obiad: zupa z soczewicy na wywarze  wieprzowym z grzankami, schab  z warzywami  (marchew,pietruszka, seler, groszek, fasolka szparagowa,  por,  kukurydza, papryka), ryż, kompot (alergeny: 1,7,9,*)
  • podwieczorek: rogal, masło, mleko waniliowe, jabłko (alergeny:1,3,7,*)

Piątek 26.04

  • śniadanie: chleb orkiszowy,     wek pszenny, masło, pasta jajeczna, szczypiorek, rukola, pomidor, kawa zbożowa z mlekiem (alergeny:1,3,7,13*)
  • herbata miętowa
  • obiad: zupa koperkowa zabielana na wywarze drobiowym z makaronem, kotlet mielony z dorsza, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z cebulą i marchewką, kompot (1,3,4,7,9*)     
  • podwieczorek: ciasteczka zbożowe bez cukru,  bawarka, gruszka  (1,*)

Poniedziałek 29.04

  • śniadanie: chleb wieloziarnisty, wek pszenny, masło, kiełbasa krakowska,  pomidor, biała rzodkiew, papryka, kawa zbożowa  z mlekiem (alergeny:1,7,10*)
  • napój z rabarbaru
  • obiad: zupa  grysikowa na wywarze drobiowo-wołowym, kotlet mielony wieprzowy, ziemniaki, surówka          z marchewki i jabłka z jogurtem, kompot  (alergeny: 1,3,7,9*)
  • podwieczorek: koktajl owocowy,  krążki andrutowe, pomarańcz (alergeny: 1,7,*)

Wtorek 30.04

  • śniadanie: chleb pokrzywowy,      wek pszenny, masło, wędlina wieprzowa, serek kanapkowy, rzodkiewka, ogórek zielony, roszponka, herbata (alergeny:1,7*)
  • woda mineralna niegazowana
  • obiad: zupa pomidorowa zabielana na wywarze drobiowym z ryżem, kopytka z białego sera z masłem, kompot, banan (alergeny: 1,3,7,9*)
  • podwieczorek: ciasto marchewkowe (wypiek własny) , sok jabłkowy        (alergeny: 1,3,*)

Środa 01.05

  • śniadanie: —
  • obiad: —
  • podwieczorek: —

Czwartek 02.05

  • śniadanie: chleb IG, wek pszenny, masło, ser żółty, papryka, ogórek zielony, herbata  (alergeny:1,7,*)
  • napój agrestowy
  • obiad: zupa jarzynowa zabielana     z makaronem, ryba miruna,  ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z marchewką i cebulą, kompot  (alergeny: 1,3,4,7,9,13*)
  • podwieczorek: serek truskawkowy, jabłko, chrupki kukurydziane (alergeny: 7,*)

Piątek 03.05

  • śniadanie: —
  • obiad:
  • podwieczorek: —

Alergeny

1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Skip to content