Jadłospis
Poniedziałek 22.04
- śniadanie: chleb IG, wek pszenny, masło, wędlina z indyka, sałata zielona, rzodkiewka, ogórek zielony, kawa zbożowa z mlekiem (alergeny:1,7,*)
- herbata malinowa
- obiad: zupa żurek na wywarze wieprzowym z ziemniakami , jajkiem i kiełbasą, pankejki z sałatką owocową ( banan, gruszka, jabłko, kiwi, winogron, miód), kompot ( 1,3,7,9*)
- podwieczorek: chleb wiejski, pomidor, szczypiorek, herbata (1,7,*)
Wtorek 23.04
- śniadanie: bułka żytnia, bułka kajzerka, masło, parówki wieprzowe (zawart. mięsa pow. 90% bez dodatku MOM) , keczup, ogórek kiszony, papryka, bawarka ( 1,7,*)
- sok wieloowocowy
- obiad: rosół na wywarze drobiowo-wołowym z makaronem, filet z kurczaka, ziemniakami, mizeria z koperkiem, kompot (alergeny: 1,7,9,*)
- podwieczorek: actimell, krążki ryżowo-kukurydziane, pomarańcz (alergeny:7*)
Środa 24.04
- śniadanie: chleb wieloziarnisty, wek pszenny, masło, serek ze szczypiorkiem, szynka krucha, pomidor, kiełki rzodkiewki, kawa zbożowa z mlekiem, marchewka, jabłko (alergeny:1,7,10*)
- napój agrestowo-truskawkowy
- obiad: zupa krupnik na wywrze wieprzowym, spaghetti, kompot, kalarepa (alergeny: 1,7,9,*)
- podwieczorek: ciasto maślankowe (wypiek własny), gruszka, herbata z cytryną (alergeny:1,7,*)
Czwartek 25.04
- śniadanie: zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, chleb szczypiorkowo-cebulowy, chleb wiejski, masło, wędlina drobiowa, ogórek zielony, rzodkiew biała, herbata (alergeny:1,7,*)
- napój miodowo-cytrynowy
- obiad: zupa z soczewicy na wywarze wieprzowym z grzankami, schab z warzywami (marchew,pietruszka, seler, groszek, fasolka szparagowa, por, kukurydza, papryka), ryż, kompot (alergeny: 1,7,9,*)
- podwieczorek: rogal, masło, mleko waniliowe, jabłko (alergeny:1,3,7,*)
Piątek 26.04
- śniadanie: chleb orkiszowy, wek pszenny, masło, pasta jajeczna, szczypiorek, rukola, pomidor, kawa zbożowa z mlekiem (alergeny:1,3,7,13*)
- herbata miętowa
- obiad: zupa koperkowa zabielana na wywarze drobiowym z makaronem, kotlet mielony z dorsza, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z cebulą i marchewką, kompot (1,3,4,7,9*)
- podwieczorek: ciasteczka zbożowe bez cukru, bawarka, gruszka (1,*)
Poniedziałek 29.04
- śniadanie: chleb wieloziarnisty, wek pszenny, masło, kiełbasa krakowska, pomidor, biała rzodkiew, papryka, kawa zbożowa z mlekiem (alergeny:1,7,10*)
- napój z rabarbaru
- obiad: zupa grysikowa na wywarze drobiowo-wołowym, kotlet mielony wieprzowy, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem, kompot (alergeny: 1,3,7,9*)
- podwieczorek: koktajl owocowy, krążki andrutowe, pomarańcz (alergeny: 1,7,*)
Wtorek 30.04
- śniadanie: chleb pokrzywowy, wek pszenny, masło, wędlina wieprzowa, serek kanapkowy, rzodkiewka, ogórek zielony, roszponka, herbata (alergeny:1,7*)
- woda mineralna niegazowana
- obiad: zupa pomidorowa zabielana na wywarze drobiowym z ryżem, kopytka z białego sera z masłem, kompot, banan (alergeny: 1,3,7,9*)
- podwieczorek: ciasto marchewkowe (wypiek własny) , sok jabłkowy (alergeny: 1,3,*)
Środa 01.05
- śniadanie: —
- —
- obiad: —
- podwieczorek: —
Czwartek 02.05
- śniadanie: chleb IG, wek pszenny, masło, ser żółty, papryka, ogórek zielony, herbata (alergeny:1,7,*)
- napój agrestowy
- obiad: zupa jarzynowa zabielana z makaronem, ryba miruna, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego z marchewką i cebulą, kompot (alergeny: 1,3,4,7,9,13*)
- podwieczorek: serek truskawkowy, jabłko, chrupki kukurydziane (alergeny: 7,*)
Piątek 03.05
- śniadanie: —
- —
- obiad: —
- podwieczorek: —
Alergeny
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.